Kämpäntie

Virallinen nimi Reelmäntie 

Niemenmaantiestä eroaa ennen Meripitkäjärveä, paikannuspisteessä (61° 03,566 ' N, 21° 35,067' E) metsätie kaakkoon. Tämä on Kämpäntie. Se yhtyy vanhaan Saluksentiehen , joka on rakennettu 1950-luvulla.

Nimi juontaa juurensa tien varrella  olleesta yli 200 hehtaarin metsäalan tarpeisiin rakennetusta metsäkämpästä, mikä purettiin 1900-luvun lopulla. Tästä nimi , joka ajan myötä kadonnee ja tilalle tulee Reelmäntie. 

Kämppä oli tarkoitettu metsänhakkuumiehille. Se sijaitsi tien puolivälissä, ja tuli heti tarpeeseeen suurella harvennustyömaalla. Se oli varsin suosittu paikka, ja siksi valvojana toiminut Aino Kivekäs sanoikin "Ei ne muut, ko puss (nahkalakki) pääss istuva kämpäs". "Vanhan rahan" aikaa (ennen vuoden 1963 rahauudistusta) kun elettiin, puhuttiin miljoonaharvennuksesta. Tähän liittyen hän sanoi myös: "Enä en kelp ko tiät tekemä." 

Tämän ymmärtää hyvin seuraavastakin tapauksesta: 50-luvun alkupuolella oltiin A.K. Korhosen johdolla kunnan metsän tarkastuksessa. Perässä kulkivat A. Kivekäs, Aug. Virtanen ja jonossa viimeisenä uusi metsänhoidonneuvoja Aku Riikilä. Jono pysähtyi ja Korhonen sanoi: "Katsoppas Kivinen nyt tuota!" Aku R. nauraa kiherteli jonon hännillä ja matkaa jatkettiin. Taas pysähdyttiin ja Korhonen sanoi "Katsoppas Kivinen nyt taas tuota!" Siihen Kivekäs :"Esill ny viäl niin kova kiirut ol." Siihen Korhonen: "Kyllä jo alkaisi olla" Näin matka jatkui. Jatkossa alkoivatkin hätäaputöinä suuret ensiharvennukset. 

Kivekäs halusi päästä eroon valvojan tehtävästään ja tarjosi tehtävää monellekin. Antti Uusitalo sitten otti tehtävän. Kun oli kyseessä näin mittava harvennustyö ja jatkossakin oli tulossa paljon hoitotöitä, niin kyllä siinä jo taukotupaa tarvittiinkin. 

Leo Soukainen