Lunni

Lunninhuhta, Lunninkulma 

Meri-Pitkäjärven luoteispuolella oleva asutusalue (61º 3,482' N, 21º 34,103' E) ja sitä Ohdejärven ja Särklammen suuntaan ympäröivät metsät.
 
Lund-niminen mies, joka oli ollut vuosikymmenet muonamiehenä Vuojoen kartanossa Eurajoella karkasi sieltä ja alkoi haeskella Rauman seudulta torpan paikkaa. Aluksi hän yritti viljellä maata nykyisen Marttilanmäen vanhainkodin lähettyvillä olevilla niityillä ja nummilla. Alue oli kuitenkin kuivaa hiekkanummea ja muutaman kuivan kesän jälkeen mies luopui viljelystään, koska välttävää satoa ei saatu. Paikka sai kuitenkin tästä nimensä Lunninhuhta, jonka paikkakuntalaiset tunsivat hyvin vielä muutama vuosikymmen sitten. 

Lund oli tunnettu peräänantamattomuudestaan ja hän päätti aloittaa viljelyn uudestaan. Hän meni Unajan Tupalan isännän puheille ja sai Särklammen, Meripitkäjärven ja Ohdejärven välillä hyvän torppamaan. Siellä viljely onnistui huomattavasti paremmin, maat ja kalavedet olivat parempia ja toimeentulo näin ihan kohtalainen. 

Tämä - Unajan, Vermuntilan ja Soukaisten rajoilla sijaitseva epävirallinen pikkukylä tunnetaan nykyisin tämän Lund-nimisen sitkeän ja sisukkaan uudisraivaajan mukaan mm. Lunninkulmana. Nämä tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun puolenvälin tienoille. 

Aku Riikilä